Startsida

tisdag 10 december 2013

Middagstipset

I brist på träning att dela med mig av kommer idag ett litet tips på favorit-vardagsmaten just nu. En enkel och riktigt god torskrätt. Den kan man till och med bjuda svärmor på. 

Så här gör man: Sätt ugnen på 200 grader. Strimla ca 2 morötter och skiva knappt en fänkål och en halv purjolök. Fräs morot och fänkål i margarin i en kastrull på svag värme i några minuter. Blanda ner purjolöken. Fördela grönsakerna i botten på en form. Lägg ca 4hg torskfilé (har oftast använt frysta, men tinat dem innan) dubbelvikta ovanpå grönsakerna. Salta och peppra. Strö över ca 2 krm dragon. Blanda 2 dl matlagningsgrädde och 5 tsk fiskfond och slå över fisken. Täck formen med folie och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35 minuter. Strö över persilja. Serveras med vad dom helst. Här hemma brukar det vara pressad potatis för att verkligen få upp all god sås, men det har också funkat bra utan tillbehör

Någon matfotograf blir jag aldrig, men rackarns så gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar