Startsida

söndag 2 mars 2014

BBCMamma2014

En graviditet är en stor påfrestning för kroppen, det förstår man ju. Men hur man tränar på bästa sätt efteråt för att återställa fysiken det kräver lite kunskap. Kunskap som det fanns gott om på lördagens träningsevent BBCMamma2014 där det bjöds på föreläsningar, workshops och träningspass på temat. Eftersom jag inte tog en enda bild under dagen har jag lånat foton tagna av Sofia

Mitt första pass var ett cirkelträningspass med Lovisa Sandström (Lofsan) som är PT och expert på mammakroppen. Passet inleddes med en noggrann teknikgenomgång och Lofsan och hennes hjälpredor gick runt och korrigerade under passets gång. Verkligen toppen! Jag tog med mig flera bra tips. Bland annat insåg jag att mina höftlyft på boll kan bli mycket effektivare hädanefter och att det ofta är bättre att backa en svårighetsgrad på övningen för att komma åt och få kontakt med rätt muskler. Det blev både svettigt och väldigt lärorikt. 


 
Därefter stod det spinning på mitt program. Andrea Hultgren som bloggar på Löpning & Livet var instruktör. Tanken med passet var att cykla långa intervaller under mjölksyratröskeln. Det kändes lite ovant att cykla utan pulsmätare men det blev ett svettigt pass med mycket bra tekniksnack. 

Sen var det dags för lunch och sällan har en matlåda smakat så gott. 
Passet efter lunch var ett mammastyrkepass lett av trebarnsmamman Elmina Saksi som driver Föräldrafitness. Här bjöds det på tunga styrkeövningar varvat med konditionsövningar och en hel del balans. Eftersom tyngdpunkten ändras så drastiskt under en graviditet behöver kroppen tid och övning för att hitta tillbaks till balansen. Det visade sig att balansövningar var ett riktigt eftersatt kapitel i min bok och när jag tänker efter har jag nog inte utmanat balansen alls sen jag började träna igen efter Mini. Det finns alltså stort utrymme för förbättring på den fronten.
 


Fokuserad på balansen
Fjärde och sista passet hade jag valt Body Balance för Träningsevents egen Mela Lithman. Med tända ljus och skum belysning var det skönt att avrunda en intensiv träningsdag med att sträcka ut kroppen i alla riktningar. Tyvärr var benen lite för trötta för att göra passet riktig rättvisa och vader och lårmuskler ville gärna krampa. Men det var skönt ändå. 


På trötta ben stapplade jag hemåt, glad och nöjd men helt utpumpad. Jag kom hem i precis rätt tid för att överraskande nog få se Mini ta sina två första stapplande steg! Från noll till hundra på nolltid verkar vara hennes grej. Sen blev det lax på rödbetsspegel, gott vitt vin och välförtjänt soffläge till upplösningen av säsong två på House of Cards. En riktigt bra lördag, som känns i precis hela kroppen idag. Mmmmm träningsvärk...! 

 Ny fin body, dagen till ära 

 

 


 
6 kommentarer:

 1. Åh så fin liten H (var det va?) blev med ny body! Tack för att du kom och spred så skön energi under dagen!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blev hon fin!Tack själv för jättehärlig dag! Kul att få träffa dig också efter att ha läst din blogg så länge. Kram

   Radera
 2. Åh vad kul att läsa. Detta hade jag verkligen velat vara med på men min kropp har inte gått igenom besiktningen ännu (har efterkontrollen på tisdag om 1,5 vecka). Så än vågar jag inte göra något. Och när jag tittar på alla bilder med vältränade människor får jag stora prestationsångesten blandat med flodhästkänsla för min egen del. Men det där får jag väl släppa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer att vara igång snart du med. Och tänk vad laddad du är. Kan inte bli annat än bra :-)

   Radera
 3. Visst var det grymt kul, och vilka bra pass! Hoppas du inte har alltför ont i kroppen idag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, träningsvärken i ryggen är monumental! Men det var det värt!

   Radera